Så gör du när hälen gör ont

Kategorier Träning och motion

Tränar du regelbundet? Alla som gör det blir snabbt inbitna tränings- och hurtbullar. Det är märkligt detta med träning, att man så lätt fastnar i det. Samtidigt är det bara positivt och bra att det gör så. Träning är det enda som verkligen föryngrar människokroppen och gör att hon får minskade sjukdomsfall, bättre blodtryck, bättre och starkare hjärta och andning. Det är helt enkelt bättre för allting. Dock är det så att man kan träna på fel sätt och få skador av träningen om man inte ser upp.

Träningsskador av hälseneinflammation

Det är lätt hänt att man kan få en hälseneinflammation i hälen om man tränar för mycket jogging eller gör hopp. Hälen tar helt enkelt stryk när man belastar hälen på fel sätt. Då bör man skaffa sig träningsskor som ger stadga åt hälen. Hälen blir helt enkelt överbelastad och senorna kring hälen kan skadas.

Vad du ska göra

Får du smärta i hälen bör du ta kontakt med specialister på hälseneinflammationer. Går du till en vanlig läkare, sjukskriver hon eller han dig och ger dig värktabletter. Då ordineras du vila och sedan anses det hela vara över. Men om du snabbt vill få hjälp mot hälseneinflammationen kan du istället få en behandling som hjälper och de rätta tipsen och råden så att du kan fortsätta träningen så som du önskar.

Antingen får du massage mot hälseneinflammationen, eller laserbehandling eller värmebehandling. Det som behandlingarna gör och som kan bota hälseneinflammationen är att blodomloppet kommer igång och kan göra så att smärtan försvinner.

Dessa kan du ta kontakt med

Det finns mottagningar i Stockholm som du kan du ta kontakt med. Då får du en bedömning om din häl. De är alla naprapater och fysioterapeuter. Att jobba som naprapat innebär att de har en lång utbildning som har gjort dem till experter på muskler och senor. Det är senorna i hälen som gör att du har ont och som känns som en inflammation i hälsenan.

Laserbehandling

Du kan få en behandling med laser. Då avger den värme och aktiverar kroppens egen läkning.

Behandling med skanlab

En sqkanlab är en behandlingsapparat som avger värme och ökar blodgenomströmningen till området som gör ont.

Behandling med tejpning

Man kan använda sig av en kinesio-tejpning. Den aktiverar det neurologiska systemet i kroppen och får igång kroppens cirkulationssystem. Den kan påskynda kroppens egen läkningsprocess.