Lättare att träna utan skam

Kategorier Skönhet och mode

Vissa skäms över hur de ser ut och det kan innebära att man inte besöker gymmet i den omfattning man kanske skulle vilja. Något som naturligtvis blir kontraproduktivt – vill man gå ner i vikt och samtidigt skäms över att man väger för mycket så kommer saken inte att lösa sig själv. Där får man bita ihop och ta tag i träningen – eller kanske överväga andra alternativ till en början.

Andra kroppsliga åkommor kan vara svårare att ta tag i. Hur gör man exempelvis om man har så pass mycket hår på kroppen så att man skäms för att visa sig lättklädd? Generande hårväxt är någonting som både kvinnor och män lider av och tyvärr så finns det inga enkla metoder för att bli av med håret i fråga. Att vaxa kroppen eller raka vissa områden fungerar för stunden, men håret kommer alltid tillbaka och brukar dessutom vara betydligt grövre och starkare.

Det finns dock en annan lösning och det handlar om en ny teknik där man med hjälp av röd laser kan bränna bort håret och därigenom också förhindra hårväxten direkt i hårsäcken. Det är en relativt oprövad metod, men den visar att många faktiskt lyckats med det omöjliga: att bli av med sin generande hårväxt för gott.

Hårborttagning med laser ger hopp

En hårborttagning med laser erbjuds av vissa kliniker i Stockholm och det finns några viktiga punkter som man bör veta. Vi räknar upp några av dessa:

    • Den passar inte alla. En idealisk kandidat har ljust pigment och mörkare hår. Har du den kombinationen så har du också bäst förutsättningar för att se ett permanent resultat efter en hårborttagning med laser. Sämre sådana har du so är ljushårig och har ett ljusare pigment. Sämst kandidat är du som är mörkhyad och har grövre och mörkare hår.
    • Det krävs flera behandlingar. Mellan 3-7 behandlingstillfällen brukar krävas. Faktorer som spelar roll är vart på kroppen du vill bli av med hår, hur grovt hår du har samt hur mycket hår det handlar om. Vila krävs mellan varje behandling och här kan du räkna med minst fyra veckor – upp till tio veckor. Det är absolut inte process som går fort.
    • Smärtfri. Däremot så är en hårborttagning med laser ingenting som gör ont. Det sticker till lite, du kan känna ömhet och se viss rodnad på det behandlade området. Mer än då är det inte. Således så kan du vara tillbaka i arbete direkt efteråt; ingen konvalescens krävs.
    • Priset för en hårborttagning med laser varierar och beror på vilken kroppsdel det handlar om. man kan genomföra en behandling över hela kroppen. Men, räkna med att det kostar mellan 500 kronor till 2000 kronor för varje behandlingstillfälle. Det senare priset handlar då om exempelvis hela ryggen.

Mer information: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.