Nya sportgolv ger bättre förutsättningar

Kategorier Träning och motion

Många tar sin träning på största allvar. Det innebär att man provar ut nya skor – perfekt matchade mot de egna fötterna och löpsteget – och att man i övrigt investerar i utrustning som kan göra träningen mer effektiv, rolig och utmanande. Vi skulle säga att allt detta också är helt rätt väg att gå.

Genom att satsa så kan man nå sin fulla potential och detta gäller oavsett om man är en glad motionär eller en satsande elitidrottare. För en motionär så kan exempelvis ett inköp av nya träningskläder ge ett rejält lyft. Man ska inte glömma att belöna sig själv också.

Alla detta ställer vi åt sidan dock. För hur mycket man än må satsa på sin egen träning så måste denna satsning också matchas av träningslokalen. Det vill säga: om du tränar på ett gym, om du spelar innebandy med dina arbetskamrater, om du spelar badminton eller håller på med crossfit är oväsentligt i sammanhanget – du måste tillåtas att nå din fulla potential och, framförallt, kunna göra det utan en risk för att skada dig. Tyvärr så finns det alltid en skaderisk i samband med idrott. Vi menar dock att många exponeras för den extra mycket och i onödan. Det vi ska titta närmare på här gäller sportgolv – eller snarare, bristen på bra sportgolv i Sverige.

Ett nytt sportgolv dämpar och minimerar risken för skador

Oavsett vilken idrott det handlar om då finns det ett sportgolv som möter de specifika krav idrotten i fråga ställer. Det kan handla om basket och ett sviktande trägolv, det kan handla om tennis och ett sportgolv som dels ger bollen en förväntad studs och samtidigt ger dig som utövare rätt sorts stöd och det kan handla om ett renodlat gymgolv – som dämpar ljud, som är stryktåligt, lättstädat och samtidigt skonsamt mot fötter och leder.

Sportgolv är inte ett enda golv som det var förr – numera så handlar det om specifika golv som matchas mot det användningsområde som primärt ska utövas i lokalen.

På samma sätt som du ställer krav på dig själv – du skulle aldrig spela badminton i ett par klumpiga basketskor – så ska du även ställa krav på lokalen du idrottar i. Det gäller såväl sportgolv som städning, ventilation, värme och utrustning. Se till att den lokala idrottslokalen kan möta dina specifika krav och då ditt eget max på ett snabbare sätt – utan risk för skador som sinkar dig längs vägen.