Här är behandlingen för hälsporre

Kategorier Okategoriserade

Om du har fått ont i foten och antingen har fått diagnosen fastställd att det är en hälsporre som du har drabbats av, eller om du misstänker att du har fått en hälsporre – och har läst en del om det på nätet, bör du uppsöka en hälsporrespecialist som kan åtgärda skadan och se till att du snabbt blir av med smärtan. Jo, det finns en hel del specialister på olika idrottsskador och framför allt idrottsskador som vi kan få på fötterna. De är nämligen särskilt utsatta då vi ju självklart använder fötterna till all sorts sport som vi ägnar oss åt.

Behandlingar vid hälsporre

Har man drabbats av hälsporre finns det några olika former av behandling som är effektiva. Här går vi igenom några av dem.

  1. Massage av en naprapat – du kan få massage av en naprapat, som är specialist på alla slags muskler vi har i kroppen. Den personen vet exakt hur hon eller han ska massera för att lindra mot smärtan och att du ska återfå förmågan att kunna springa och gå på foten som har drabbats.
  2. Elbehandling av en specialist – denna behandling syftar till att ge värme som bryter upp ärrvävnad och ökar blodcirkulationen i den sena som har drabbats av hälsporre.
  3. Behandling med laser – även laserbehandlingen syftar till att gå på djupet av skadan. Då ökar blodflödet och foten värms upp.
  4. Behandling med tejp – med en särskild slags kinesio-tejp tejpar en hälsporre-specialist som vet hur foten ska tejpas för behandling mot hälsporre. Den tejpen verkar dygnet runt och ökar blodcirkulationen bland annat.
  5. Ett rehabiliteringsprogram för framtida undvikande – när väl skadan är helats, är det viktigt att se över vilka slags träningsskor som du använder och hur du stiger och trampar på fötterna så att en framtida hälsporre ska undvikas.

Anlita en specialist på hälsporre och andra idrottsskador

En vanlig läkare som du träffar på en vårdcentral har sällan några lösningar på problem med hälsporrar. De kan skriva ut medicin och sjukskriva dig. Sedan är det meningen att du ska klara dig själv. Därför är det viktigt att själv söka upp någon som kan någonting om hälsporrrar, specialister som är utbildade naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer och andra specialister. De har behandlat hundratals patienter med olika slags idrottsskador som man kan drabbas av när man tränar väldigt mycket.

Om du vill få en snabb återhämtning av dina fötter bör du gå till en klinik med specialister på idrottsskador. Du kan få unika råd och hjälp för att kunna undvika att du drabbas av liknande idrottsskada på nytt. Läs mer om dem här: http://hälsporrespecialisterna.se.