Så går en CoolSculpting till

Kategorier Okategoriserade

Har du funderat på att göra något skönhetsingrepp? Vet du vilka de olika alternativen är och hur de fungerar? När det kommer till skönhetsingrepp, rekommenderar vi att alla som funderar på att bli kunder, att alltid läsa på så mycket som det bara går om den klinik som man funderar på att vända sig till. Läs på som de är riktig5t utbildade som de bör vara för att få arbeta med detta. Säger de att de har legitimerade sjuksköterskor, ska man kontrollera med Socialstyrelsen att de faktiskt är legitimerade och inte bara något  som de hävdar. De kan ju ha någon sorts utbildning från något annat land, men den ska legitimeras av Socialstyrelsen i Sverige innan de verkligen får kalla sig sjuksköterskor och arbeta som sådana. Här går vi igenom vilka de olika ingreppen är och hur de fungerar.

Plastikoperation

Det traditionella sättet att förändra sin kropp vare att lägga sig på operationsbordet och låta en kirurg operera bort eller lägga till sådant som man ville ha i sin kropp. Då kunde man operera bort fettdepåer, eller lägga in bröstimplantat, operera bort veck på magen, eller ta bort rynkor i ansiktet.

Det kanske var det mest effektiva ingreppet med en operation, men det var och är fortfarande en omfattande operation. Det kostar mycket och det kräver att man är sjukskriven efteråt. Det är dessutom jobbigt för kroppen. Därför har  det uppkommit flera alternativ som både är billigare och mindre omfattande.

Det traditionella sättet att avlägsna fett var att göra en fettsugning. Då sövde man ner patienten, öppnade ett hål i magen, eller i låren, om det var där man ville få bort fettet. Kirurgen lade in ett munstycke i kroppen och ”sög” bort fettet. För patienten innebar det att det gjorde ganska ont, även efter operationen.

CoolSculpting

Numera kan man göra en CoolSculpting istället för att operera bort fettet, kyla ner området med fett som man vill få bort. Det innebär att man lägger ett munstycke på kroppen, på magen eller på låren – alltså det ställe som man vill få bort fettet från och sedan sugs området in i munstycket, kyls ner under någon minut och sedan är det över. Det som händer med fettcellerna är att de kyls ner och blir mer kompakt.

Vart det sedan tar vägen är det nog ingen som vet. Vissa påstår att det försvinner, andra att det sitter kvar i kroppen, men i förändrat tillstånd. Vill man vara riktigt säker på att det kommer ut ur kroppen, bör man motionera bort fettet. Man vet, eftersom man har forskat om det, att fettet omvandlas till vatten och svettas ut ur kroppen när man motionerar och tränar.